Historien bak 64 grader Nord

Siden Kirsti Farbu og Svein Berfjord kjøpte Berg Gård i 1986, har vekstsesongen de siste 40 årene blitt forlenget med omtrent tre uker. Dette har åpnet opp for nye muligheter i landbruket. Tradisjonelt har det blitt dyrket korn og karve på gården, og karven har vært den viktigste råvaren i akevittproduksjonen under Inderøy Brenneri.

Petter Berfjord har de siste 10-12 årene hatt ansvaret for landbruket på gården, og har drevet med fokus på vekstskifte. Ulike maskiner og teknikker har stadig blitt studert, og i 2019 ble de første sennepsfrøene sådd.

Siden den gang har både åkerareal og bygningsmasse utvidet seg, i takt med økende erfaring og kunnskap. I 2019 ble det satt opp et næringsbygg i nærheten av gården, hvor det først ble satt opp ei korntørke. Vi har nå mulighet til å tørke og lagre all avling som blir produsert på gården. I tilknytning til kornlageret er det satt opp et frørenseri. Her har vi mulighet til å rense alle typer frø, og vi renser alle frø vi bruker i produktene til merkevaren 64° Nord.

I den siste delen av bygget finnes maskiner og utstyr for næringsmiddelproduksjon I denne delen produseres ulike typer sennep og kaldpresset rapsolje.

Screenshot

Petter

Screenshot

Grete

familien

Familien